{ background: #FFFFFF url(http://i38.tinypic.com/qyz28k.jpg); margin:0; padding:0px 0 14px; text-align:center; color:#333; }
#side { margin-right:0; padding: 24px 12px 0px;

Bra och dåligt

Hello!
Börjar med det dåliga så framstår det bra som mycket roligare!
Jag har blivit sjuk igen, min hals är helt tjock och jag vill helst inte prata eller dricka något. Det började i fredags morse och igår när jag jobbade på Roxy var jag helt slut efter min  4-timmars-arbetsdag. Åh jag orkar inte vara sjuk igen men det är bara vila som gäller.

Nu till den goda nyheten! Jag har hittat en lägenhet!! Igår var vi först på två usla visningar och jag ville bara ge upp hoppet men vi kom lite tidigare till den tredje och sista visningen och på fem sekunder så bestämde vi oss för att ta den. Vi sprang ner till mäklarkontoret, fyllde i papper och betalde depositionen. Sedan fick jag rusa till jobbet. Om allt går vägen så  skriver jag kontrakt nästa lördag! Nu kan vi alla pusta ut! Läget är inte så dumt heller, 100 m från beachen :)



Rösta här!!



Hello!!

Fick precis reda på att min snygga faster
Agneta är med i (norska)
tidningen Taras
modelltävling för 2009!  Ni alla måste
såklart
rösta på henne och det gör ni genom
att klicka
på länken nedan! (Hon har nummer 6).

http://www.tara.no/polopoly.jsp?d=626&a=4436  

Nu skall vi sätta igång med lite julbak för att komma
i stämning inför första advent som är på söndag. Vi
skall göra egen glögg och pepparkaksdeg.. yummie!

Som sagt; glöm inte att rösta!

En solig eftermiddag i Manly

Gäsp! Nu sitter jag här och håller på att somna. Men det är nog för att vi har haft fullt upp hela eftermiddagen. Vi har lekt på 4 olika lekplatser, varit i två mataffärer och hunnit med både "parken" och beachen. Rocky somnade i mitt knä framför tv:n 7.15 pm och därefter har jag kollat på flera favoritprogram :) Ikväll är föräldrarna på Konsert, Oh Laura, så jag tror dom kommer hem rätt sent.. Jag skall snart gå och lägga mig för jag tänkte vara ambitiös och ta en springtur imorgonbitti. Sedan skall jag äta pannkaksfrukost :) Yummie!

God natt!


Upptäckte att denna ståtliga julgran har ploppat upp bland palmerna
på Corson, kanske blir det lite julstämning ändå :)


Det fina vädret är tillbaka!

Hej! Just nu ligger lillkusinen och sover, det har han gjort i nästan två timmar nu. Jag tror han laddar upp för en eftermiddag ute i parken och på beachen :) Det är så härligt att solen skiner igen och efter lunch så ger vi oss ut! Just det ja! Jag hittade en ny lägenhet idag som också har visning på lördag, den är visserligen omöblerad men den ligger supercentralt och är nyrenoverad. Tyvärr är lägenheten, som jag kollade på i helgen, borta.. Men det är bara att leta vidare :) Nu skall jag gå och fixa lite lunch för Rocky borde vakna snart. Ciao!


Ps. Bara en månad kvar..

..tills min älskling kommer till Sydney!! Åh jag längtar så mycket! God natt igen


Myskväll framför tv:n

Hello again!
Ikväll är K & M ute och äter middag med några vänner så jag och Rocky har FF här hemma. Han har sovit sedan kl 7.30 (pm) och jag har ätit middag, käkat vindruvor och kollat på ett av mina favoritprogram: Project Runway. Jag älskar att kolla på tv för det finns så många "bra"(enligt mig) serier. Hm undrar hur många serier jag följer? Här är dem som jag brukar kolla på: Project Runway, Americas next Top Model, Who want to be a supermodel, Gilmore Girls, Grey's Anatomy, ER, Gossip Girl, House, Hells Kitchen, 7th heaven, Sex and the City, Rachel Zoe Project och One Three Hill. Ojdå.. det var en del. 13 "skräpserier" som pappa kallar dem.
Men vad vore livet utan tv ibland?

Om det är dåligt väder imorgon så kommer jag säkert slå på tv:n en stund när Rocky sover.. Men det var ett tag sedan vi hade riktigt beachväder så jag håller tummarna för det iställlet :) Nu skall jag läsa lite Gossip Girl innan jag somnar.
God natt!


Obs! Vindruvorna är fläckiga för att de legat i kylen, de blir godast då :) Dom är alltså inte mögliga!



Lägenhetsjakt i Manly

Dagens lägenhetsjakt betod av två visningar här i Manly och den första var helt okej men väldigt liten jämfört med den jag kollade på i helgen. Den andra var så fruktansvärd, möglig och fukskadad att jag ens tänker lägga upp en bild eller nämna den mer. Ingen av dom är intressanta men det är bra att få lite kött på benen så man vet vad man skall kolla efter osv. Bilderna nedan är från den första lägenheten på Pittwater Rd, ca 300 m från beachen.





Om en månad är det julafton!


Hoho!
Ja nu är det bara en månad kvar till julafton, låter rätt crazy tycker jag för det känns inte alls som att julen närmar sig. Till helgen är det tydligen första advent och för att få lite stämning skall vi baka pepparkakor och göra egen glögg. Men jag tycker ändå att mycket av julkänslan sitter i kylan, mörkret och möngder av skumtomtar. Julmusik, palmer och strålande sol känns bara konstigt än så länge. Hur som helst så googlade jag precis "christmas in Sydney" och jag fick upp följande bild:

Såhär skall man alltså fira jul i Sydney (enligt google):

Även om jag inte har den minsta christmas-spirit just nu så tror jag säkert att jag kommer tycka det är fantastiskt att fira jul på beachen när det väl är den 24:e för då är det bara två dagar kvar tills min älskling kommer till Sydney! Det kommer också vara lite annan mat än hemma i Sverige. Här är det mycket barbeque och seafood runt jul istället för jansson frestelse, paté och sill. Men jag tänker inte fira jul utan sötsaker så jag kommer definitivt ha ett stort julbak med pepparkakor, saffransbröd, småkakor och chokladkola. Mmm.. det kanske inte blir så dumt ändå :)



Quicksilver/Roxy Kids och rumpor på stranden



Hello!
Idag har jag jobbat 9-5 på Quicksilver/Roxy Kids store nere i Manly (ligger ungefär 10 m från Roxy där jag jobbar annars). Det har regnat hela dagen vilket har gjort oss nästan helt sysslolösa men det är trevligt att bara småpyssla lite och ha tjejsnack. Jag jobbade med två supergulliga tjejer, Malin (sverige) och Dah (thailand) och jag hoppas jag får komma tillbaka och jobba där snart igen! Alla barnkläder är så himla söta och jag skulle vilja köpa med mig hela affären hem till alla kusinbarn m.m. Skall ta en bild på Quicksilver storen nästa gång för den är helt enorm jämfört med våran lilla Roxybutik. Med det är för att den har Quicksilver Kids, Roxy Kids, Roxy teen, Roxy woman, Quicksilver woman och Quicksilver for men.

Ni kanske undrar varför "rumpor på stranden" står med i rubriken? Jo på vägen hem från jobbet så gick jag jag på beachwalken och plötsligt såg jag alla dessa män i tajta små speedos som skrek och brottades. Var tvungen att ta en bild för det såg så roligt ut! Det har tydligen pågått något arrangemang på stranden idag.. vet inte vad dock.




I väntan på middagen...

Mmm just nu står en riktigt utsökt middag i ugnen och det är ungefär en kvart kvar till den är klar. Den består av en långpanna fylld med charlottenlök, champinjoner, vitlök, potatis, sötpotatis, körsbärstomater, kyckling, vitt vin och timjan. För att sysselsätta mig själv en stund (och för att glömma bort min hunger) så tänkte jag lägga upp en cool bild som jag tog förut när jag stod på balkongen. Jag tror inte jag har sett en sådan stark regnbåge förut. Med detta säger jag också god natt! Efter middagen är det sängdags för imorgon jobbar jag 9-5!

God natt!


Lägenhetsvisning och jobb

Hejsan!
Hann bara med att titta på en lägenhet idag och jag var jättebesviken först för jag hade en lista på 7 stycken som jag var intresserad av. Men den lägenheten som jag kollade på var inte så dum faktiskt, jag skall definitivt lämna in en application på den. Den hade vitmålade väggar och trägolv i alla rum och det bästa med den var såklart läget, oförskämt nära wharfen, beachen och Roxy! (Låter kanske egoistiskt men Roxy ligger på huvudgatan The Corso -"mitt i smeten"!)

Efter visningen så tänkte jag blogga lite så jag gick till Shark bar (dom är ensamma om att ha trådlöst gratis internet) och när jag kom dit kunde jag inte direkt köpa en cola så jag köpte en Corona lime. En öl 11 på förmiddagen innan jobbet.. ja varför inte ;) Det var riktigt gott iaf! Tyvärr fungerade inte bloggportalen så jag fick inte till något inlägg. Hur som helst så var det en bra dag på Roxy men vi hade inte så mycket kunder för vädret har varit lite ostabilt. Får hoppas att det blir mer att göra imorgon när jag skall jobba på Roxy Kids.





Visa större karta

Shopping, solsken och Honolulu Grill

Hello!
Kom precis hem från en mysig fredagsmiddag på Honolulu Grill. Vi var ett gäng svenskar i varierande åldrar; från ettåring till pensionär. Jag åt kycklingfajitas med Corona till och det var supergott! Idag har det varit kanonväder men Rocky har tyvärr haft feber så vi har mest varit inne och då har jag passar på att leta lägenhet. Hittade ett par stycken som jag skall kolla på imorgon innan jobbet på Roxy.

Apropå Roxy så var jag där förut och köpte kläder att ha på mig i helgen; det blev en söt blus och en enkel svart klänning :) Har inte bestämt mig för vilken jag skall ha imorgon dock.. hmm. Ja imorgon skall jag alltså starta dagen med några lägenhetsvisningar så jag måste gå och lägga mig snart för att orka gå upp så tidigt som möjligt. Som tur är börjar jag inte på Roxy förrän kl 12 och den första visningen är kl 10. Ni får hålla tummarna! och självklart tar jag med mig kameran så kan ni få se vad man får för 400 dollar / vecka här i Manly.

God natt!


Efter regn kommer solsken och vattenpölar

Efter en halvtimmas regnskur så kom solen fram här i Manly igen och då passade vi på att gå ut en stund. Rocky somnade i vagnen och sov i över en timma och då passade jag på att köpa lite nödvändigheter som schampo och nagellack (måste ju vara fräsch och snygg på jobbet i helgen) Sedan när lillkusinen vaknat åt vi fruksallad, lekte på lekplatsen och hoppade i vattenpölar!

Nu på eftermiddagen/kvällen har det varit jättehärligt varmt väder, får hoppas att det håller i sig till imorgon för då skall jag också passa Rocky :) Morgondagens uppdrag blir att hitta två toppar (från Roxy såklart) eftersom jag jobbar både lördag och söndag. Managern vill helst att vi har på oss kläder från butiken, men det är ju inget jobbigt krav! Skall provmåla mitt nya nagellack nu och se om det blir fint :)




Blixtrar & Dunder

Jag och Rocky skulle precis gå utanför dörren när världens oväder med regn och åska drog fram över Manly. Vi skall vänta med att gå ut tills regnet försvinner.. hm frågan är vad vi skall hitta på så länge då? Baka och läsa lite böcker kanske :)


Nu är det bara 37 dagar kvar..

..tills min älskling kommer till Sydney! Därför håller jag på att leta lägenhet till oss för fullt, ringde runt en del imorse men de flesta är long-term-lease, dvs minst ett år. Så länge hade vi inte tänkt att stanna :) Men vi ger inte upp, får kolla på internet och i tidningen varje dag framöver.

Förmiddagen spenderade jag hemma för att leta lägenhet och på eftermiddagen var jag inne en stund på Somedays och målade en stege vit som skall användas till photoshootet på fredag. Sedan fick jag skynda mig för att hämta Rocky på dagiset. Nu på kvällen har vi läst böcker framför tv:n och lillkusinen somnade för en halvtimma sedan ungefär så nu kan jag passa på att kolla på Project Runway som börjar strax!


Vädret har varit sådär idag som ni ser men det är skönt att det inte är  så varmt :)





I'm back!

Hello! Jag har fått höra från flera håll att jag borde börja blogga igen och nu är jag tillbaka för dagliga uppdateringar! Hela förra veckan låg jag däckad av halsont och 39 graders feber- jag var med andra ord inte så pigg på att sätta mig vid datorn och jag hade inte så mycket för mig heller ;så ni har inte missat något :)

Just nu regnar det ute och det har varje en liten period med sämre väder. Jag har jobbat idag och vi har en ny utställning på Somedays, lite Picassoinspirerade tavlor. På fredag är det photoshoot för Dr Denim så vi har haft modelcasting, långbenta skönheter med höga klackar har sprungit ut och in hela dagen. Slänger in lite blandade bilder från idag och förra veckan.

Nu skall jag gå och läsa min nya Gossip Girlbok som mamma skickade till mig :) Tusen tack!!
Det är så mysigt att ligga och läsa när regnet klapprar på fönstrena.
God natt!


Kyssar på Manhattan

Kyssar på Manhattan av David Schickler är mitt senaste fynd i bokhyllan här hemma. Hittills har jag bara läst mina chic-litt-böcker men idag så tyckte jag det var dags att vidga mina vyer lite. Självklart kunde jag inte släppa mina intressen helt och ta en Läckberg- eller Mankellroman så jag kompromissade lite och tog första bästa bok med okänd författare och intresseväckande titel som skulle kunna vara en chiclitt-roman. Jag vet inte varför men jag tycker deckare är så tråkigt att läsa men det är väl som med rödvin, jag är inte tillräckligt vuxen för att tycka om det än.

Hur som helst så är denna bok väldigt annorlunda men jag sträckläste den på beachen förut, 132 sidor för att vara exakt, vilket betyder att den inte är helt kass :) Miljön passar mig perfekt, central park och Upper East Side och det förekommer såklart en del shopping också! Precis som i Gossip Girl eller mina andra böcker. Men vissa karaktärer, speciellt en, är ett riktigt pshycho som skär sönder dyra och exklusiva klänningar på kvinnor.. Tror jag skall läsa lite innan jag somnar och när jag läst ut boken kanske jag kan göra en liten minirecension här!

God natt!



Lycka är att ligga på stranden..

.. och läsa en bra bok. Det är precis vad jag har haft för mig idag. Dessutom sov jag 12 h i natt och skypade med min pojkvän i nästan två timmar, så en bättre start på veckan kan det nästan inte bli :) Igår var jag så himla trött för jag sov bara två timmar efter att vi kommit hem från vår kväll ute i Manly. Men nu har jag betalat tillbaka min skuld till sömnbanken och är redo att blogga igen! Skall ut på en powerwalk nu, skriver mer senare!


Första dagen på Roxy

Nu sitter jag och äter nudlar, avokado och tonfisk, kanske lite enformigt men det är ju så gott! Som vanligt har jag lite bråttom för jag skall iväg på förfest i Freshwater. So far så har dagen varit riktigt bra, tjejerna på Roxy är så himla trevliga och mina 4 timmar gick fort och jag ser fram emot att få jobba nästa helg igen :) Här kommer dagen i bilder:


Började dagen med en springtur längs beachwalken




Min smaskiga fruktsallad som jag åt till frukost




Dagens jobbklädsel: Roxytopp och jeansshorts från Lee



Plockade med mig den här bodyn från Roxy idag, skall ha den ikväll :)



De här söta sockarna fick också följa med hem, de är perfekta att
ha i joggingskorna och mina converse



Nu måste jag skynda mig att byta om! See you soon!

Turista i Sydney

Nu är klockan 0:51, men jag skrev ingenting alls igår för jag var så trött efter Roxykvällen (som var rolig men intensiv) och därför vill jag bara skriva lite kort och visa några bilder innan jag går och lägger mig. Idag har jag iaf passat Rocky som jag brukar göra på torsdagar :) vi var först på Roxy i Manly där jag köpte en blus som jag skall ha på lördag när jag jobbar; fick 40 % discount, perfekt! Sedan tog vi färjan in till stan och spanade in operahuset som är lika fascinerande som alla säger! Nu på  kvällen har vi haft middag med den fd svenska ambassadören och hennes man, ett supertrevligt par!
Nu är det läggdags! God natt!




Bilder på Rocky

I förmiddags tog jag väldigt mycket kort på Rocky; han var så glad och ville gärna ställa upp som modell :) Så detta blir ett inlägg med enbart Rockybilder!


Melbourne Cup horse race

Melbourne horse race är en kapplöpningstävling som går av stapeln i Melbourne (därav namnet) och här i Sydney blir detta ett perfekt skäl för att kunna ta ledigt från jobbet, klä upp sig till tänderna, börja dricka champagne vid 1 tiden på dagen och festa hela natten lång. Att racet är ca 2 minuter långt och att de flesta inte ens ser det på tv:n är mindre viktigt.. Men vem vill inte ha ett gott skäl för att festa på en tisdag?

Behöver jag skriva att min arbetsdag inte var speciellt lång eller ansträngande? Nej, tänkte väl det! Nu skall jag sova för jag skall upp och gå en powewalk imorgon. God natt!



Hmm oväder nu igen..

Hade en riktigt effektiv powerwalk förut och då var det alldeles lagom varmt för den största delen av beachwalken var i skugga. Men runt halv 7 så slog vädret om och det blev plötsligt kallt och blåsigt, tror det kommer regna i natt också. Hm ja vädret är allt bra konstigt ibland...Nu måste jag gå och lägga mig; pilates imorgon! God natt!



Det blev kanske inte någon bra bok..

..men det blev jeanshorts, ipod och Cosmo där man kunde läsa om Britney Spears återkomst! (vem vill inte läsa om det liksom...?) Jag har iaf haft en riktigt härlig dag på stranden och jag har badat 3 ggr :) Det är jättevarmt och skönt, det är nog såhär man föreställer sig att Sydneyvädret skall vara jämnt. Nu skall jag iväg och hämta upp en cykel som är på lagning, håller på och funderar på om jag skall ta en powerwalk eller bara promenera ner i flip flops..

Hm det blir nog en powerwalk ändå, ciao!


Krångel på blogg.se

Ja det har varit en del krångel på blogg.se på sistone och senast igår kunde jag inte ens logga in. Så nu lägger jag in bilderna från igår kväll och jag kan bara säga att chokladbaren var underbar! Förstår inte hur jag kunnat missa den när jag har gått förbi så många gånger? Kommer definitivt gå dit snart igen! Filmen; "burn after reading" var speciell, rolig ibland men då skrattade bara vi tre svenskar, autraliensare verkar ha en annan sorts humor.. Vi hade tänkt att se en lättsamfilm men denna var bara väldigt konstigt och i slutet så gapade vi mest. Det är nog bättre att hyra den om man vill se den helt enkelt. ( Dock var det den enda filmen som visades på Manly cinema, haha, vi hade egentligen inget val! )

Idag är jag ledig, solen skiner och jag skall ha en riktigt slapp beachdag, åh så härligt! :)

Nya jeansshorts + en bra bok + rosa ipod = redo för beachen!



Tax file number declaration & biokväll

Hello! Jag har hållt på med en massa pappersarbete hela eftermiddagen i och med min anställning på Roxy. Det har varit en hel del att läsa igenom och sådär men nu när jag är klar har jag förutom mitt nya jobb också mitt Staff discountcard att se fram emot! Jag lyckades pricka in den rätta månaden på året att bli anställd på; i november får man störst summa att handla för; nämligen 1000 dollar. Jag kommer att ha 30% rabatt på Roxy och Quicksilver i hela Australien och jag är riktigt nöjd med detta eftersom jag bara är anställd som casual.

(mamma och pappa jag vet att ni kommer få en rynka mellan ögonbrynen när ni läser 1000 dollar men jag skall inte handla för allt det! Ni behöver inte oroa er detta är faktiskt en förmån för er också, en bikini eller ett par nya  badshorts kanske till nästa sommar kanske? )

Som ett bra avslut på denna veckan skall jag skall jag strax gå ner till Wharfen och möta upp Erika och Josie på chokladbaren där vi skall fika lite innan vi skall gå på bio. Vi skall tydligen se "Burn after reading" med Brad Pitt, har ingen aning vad det är för film? Men jag har inte varit på bio på evigheter så det skall bli kul att sätta sig i en biosalong och mysa med popcorn :)



Välkomna till min garderob!

Har varit på jakt efter ett par jeansshorts sedan jag kom hit och igår hittade jag dessa på Surfection men jag var osäker på storleken så jag köpte dem aldrig. Men imorse tog jag en powerwalk/springtur längs beachen och påvägen hem slog jag till, valde den större storleken för att få den där perfekta "loose-fit-pojkvännens-gamla-jeans-känsla". Känner redan på mig att dessa kommer bli en ny favorit i sommar :) Det bästa av allt är att dom är så bekväma!


Bättre sent än aldrig

Jag måste erkänna att jag inte orkade sätta mig vid datorn igår när jag kom hem vid halv 4 och imorse var jag alldeles för trött och jag tog till och med bussen ner till Manly för att äta brunch med Erika och Josie. Men nu är jag lite piggare igen :) Förfesten hos Erika i Freshwater igår var så kul att vi missade 11 färjan in till stan och därför stannade vi i Manly istället och spenderade kvällen och morgonen på Shore bar (eller vad den hette). Vi träffade en massa locals varav en bor granne med mig och nästa helg planerar vi att gå ut igen med våra nyfunna vänner! Det var en riktigt lyckad kväll!

Ikväll skall jag passa Rocky för det är föräldrarnas tur att gå ut och ta några glas, funderar på att hyra Sex and the city filmen och slappa i tvsoffan, äta lite vindruvor och kanske choklad :) (slänger in en bild från picknicken med Sophia & Emily också)


Emily i svart bikini till vänster och Sophia till höger.


Jag och födelsedagsbarnet Erika!

RSS 2.0