{ background: #FFFFFF url(http://i38.tinypic.com/qyz28k.jpg); margin:0; padding:0px 0 14px; text-align:center; color:#333; }
#side { margin-right:0; padding: 24px 12px 0px;

Bråttom till bussen..

Hallå! Nu har jag riktigt bråttom, skall ta bussen till Freshwaterbeach på förfest och sedan skall vi in till stan. Har inte hunnit blogga idag för vi har haft picknick, skriver mer när jag kommer hem i natt!

Ciao!

Det blev fint väder tillslut

Det har varit en riktigt effektiv och händelserik dag men jag sammanfattar bara lite kort för Rocky skall snart ha middag. I förmiddags somnade inte Rocky i sin vagn men desto bättre sov han sedan i föräldrarnas säng. I drygt 2 lugna timmar hann jag rensa garderoben, plocka undan i rummet, maila, skypa och tvätta. Sedan åt vi lunch och gick ner till Corson, var på Roxy och lekte på lekplatsen. Gissa vem vi mötte påvägen hem? Rockys bästa polare Leo och hans mamma! Vi gick med dem till lekplatsen här i Queenscliff precis nedanför oss. På lekplatsen träffade jag en jättetrevlig tjej, Josefine, som är au pair här i Manly.

Så imorgon skall vi nog slå ihop oss, hon och hennes kompis  som fyller år, jag och Sophia + hennes kompis och så blir det Girls night out in Sydney! Perfekt för då har jag någon att dela taxi med :) Nu måste jag gå och laga middag till plutten!



Här är mitt nya jobb! Börjar nästa lördag :)


Fruktstund på beachwalken.. mums!

Jag fick en del papper att fylla i men det betyder också att jag får mitt
Staff Discount card snar!!


Trött lillkusin

Good morning!
Just nu sitter jag med lillkusinen i knäet och han är så himla trött men han gick upp så tidigt imorse. Det verkar iaf som om han är nöjd med att få pilla med alla grejerna på skrivbordet medan jag bloggar lite. Annars brukar han alltid vilja hjälpa till att skriva..(brukar inte gå så bra). Det är snart dags för en förmiddagspromenad så han kan sova lite. Vädret idag är mulet & grått och inte tillräckligt varmt och skönt för en beachdag heller.. hm undrar vad vi då skall hitta på? Det får nog bli nyttiga saker för min del som städning till exempel.

Dagens att-göra-lista:

Städa garderoben [ ]
Plocka undan i rummet (städarna kommer idag) [ ]
Gå ner till Roxy och prata med Alex, min nya chef : ) [ ]

Rockys att-göra-lista


Sova i vagnen [ ]
Leka på lekplatsen [ ]
Äta lunch [ ]
Läsa böcker [ ]
Leka mer hemma [ ]

(Den här listan kan göras väldigt lång..)


Dags att ta på joggingskor & keps för att ge sig ut bland de andra motionärerna på beachwalken!


Onsdagen i bilder

Nu skall vi äta lite kvällsmackor och te så jag hinner inte skriva så mycket men dagen har iaf gått fort, var väldigt busy på Somedays så jag inte ens hann ta några bilder. (Vi fick in en massa fina koftor och tröjor idag som jag bara måste lägga upp på bloggen men det får helt enkelt bli en annan dag) Tyvärr blev det ingen sushikväll, (heller), på Roxy för den ställdes in och flyttades till nästa Onsdag. Men det gör inget då kan jag sova lite längre istället :) Lägger in bilder på mitt armband som jag köpte igår men glömde i bilen och på Rocky i sin käringötröja! God natt




Regn..

God morgon!
Här i Sydney har det regnat hela natten och nu på morgonen har det fortsatt. Skall iväg till Somedays nu så jag hinner inte skriva mer men bilden säger väl allt; det är rätt grått och trist ute. Men jag har sovit gått så jag är på bra humör redo för en jobbdag!



(Försökte lägga in detta i morse egentligen men på något sätt publicerades inlägget inte)

Jag fick jobbet!

Ni läste rätt, jag fick jobbet på Roxy idag! Intervjun gick jätte bra och jag skall dit redan imorgon på Staff's meeting med sushi. Förmodligen börjar jag jobba på lördag eller nästa helg :) Det var en bra start på en effektiv dag, jag lyckades pricka av alla punkter på listan och därimellan hann jag shoppa lite också. Var såklart tvungen att fira lite! Efter att jag hämtat Rocky idag så träffade jag Sophia och hennes kompis på QVB där vi fikade Starbucks. Det var kul att träffa dom båda, skönt att få lite svenskt tjejsällskap i min egen ålder :) Ja det har varit en riktigt bra dag även om vädret varit lite ostadigt. Nu är det strax läggdags för mig, ojdå kl är bara 21:30, men gud vad trött jag är.. God natt!

Här kommer dagen i bilder (notera att julskyltningen har börjat!?)



Tomtar (!) delade ut polkagrisar på stan


Som sagt; varför julskylta redan?


Linne - Mermaid Sister från Surfection


Sjal från Sportsgirl


Söta små örhängen med min favoritbokstav! :)


Pilates




God morgon!
Nu är vi hemma igen, lite mer utstretchade och piggare än innan. Jag fick oturligt nog en plats mitt i solen så jag såg knappt något undet halva passet men det gjorde inget för vi trodde det skulle regna idag. Vet inte om jag känner mig så mycket smidigare än, tror nog att man måste göra övningarna hemma några gånger i veckan också, för att se resultat iaf. Jag kände mig som vanligt stel som en pensionär när vi viftade med ben och armar..

Hur som helst: idag hade jag tänkt att vara lite effektiv:
1) Intervju på Roxy kl 10 [  ]
2) Banken i Surry Hills (skall öppna ett bankkonto) [  ]
3) Lunch [  ]
4) Gå på stan [  ]
5) Träffa Sophia som just kommit hit! [  ]
6)Hämta Rocky [  ]

Nu är det frukosttime, sedan skype med min älskling!


Tre goda nyheter!

1. Min älskling har bokat & betalt sin biljett nu, han kommer den 26:e december! Jag längtar!!
2.
Kristina & Mattias har blivit Australienska medborgare, grattis!
3.
Blondinbella har äntligen börjat blogga igen!

God natt!

Auktion

Förmiddagen idag ägnade jag och K åt att leta efter möbler till hemmet & till Somedays på en auktion. Det fanns så himla mycket prylar och vi hittade flera saker att buda på. Imorgon får vi reda på vilka saker vi fått! Såklart hade jag med mig kameran så nedan kan ni se lite saker som jag grävde fram i högarna, mest för skojs skull..






Kvällsdopp

Hallå!

Nej, jag som är badkruka vågade mig inte i vattnet men K & M sprang i de första de gjorde. Jag och Rocky nöjde oss med att gräva i sanden och doppa fötterna. Hade det inte varit så sent hade jag nog badat för det har varit galet varmt idag, jämfört med de senaste dagarna. (Jag tror det varit runt 28-30 grader) Imorse fick jag för mig att det var kyligt ute och tog på mig jeans och converse vilket jag bittert fick ångra för på Somedays var det varmt som i en bastu. Fördelen med att jobba i en klädaffär är att man faktiskt kan byta om till något svalare, vilket jag gjorde och en t-shirtklänning från Dr Denim fick följa med hem idag :)

(Mm det är lite stökigt, men jag har rotat igenom rummet för att leta efter min
ögonbindel som jag har när jag sover. Mamma jag lovar, jag skall plocka upp!)




Nu skall vi äta middag snart, kanske äta en kladdkaksmuffins med glass men sedan är det bums i säng! Pilates 6.15 imorgon :) OCH! för att inte glömma det viktigaste, min intervju på Roxy kl10.. måste nog gå och bestämma kläder nu!

Söndagsbak

Hello! Ja dom som känner mig vet att jag älskar att baka, speciellt allting som innehåller choklad. Nu ikväll har jag bakat kladdkaksmuffins, riktiga kaloribomber som egentligen inte passar in så bra i det här nyttiga hushållet. Men det är ju söndag och muffins som innehåller mörk choklad, brown sugar och sirap är inte ett så dumt avslut på veckan ändå. De flesta skall dessutom med till jobbet imorgon och där kommer de garanterat ta slut!

Glömde tyvärr kameran förut när jag och Rocky lekte i parken med jag fick några roliga bilder på honom när vi bakade. Nej nu sitter jag här och gäspar, kl är bara 8.30 och vi har inte ätit middag än (barbeque) så jag måste hitta på något så jag inte somnar. Skall nog ta och ringa hem och kanske läsa InStyle också!





Varierad kost någon?



Dagens lunch: tonfisk, nudlar och avokado.

Sedan jag kom hit har jag ätit så mycket nudlar, tonfisk och avokado till lunch och middag. Det är så enkelt, lätt och relativit nyttigt om man tar bort nudlarna. Rätt ofta skippar jag nudlarna men tonfisken och avokadon är två ständigt återkommande ingredienser i alla måltider. (I morse åt vi croissant och avokado till frukost). Med detta så tänkte jag göra ett litet matexperiment för att se vad jag egentligen äter.. det är så lätt att äta samma sak varje dag, speciellt när man är trött. Nästa söndag, exakt om en vecka, skall jag redovisa vad jag kommit fram till :)

Nu skall vi ut i det fina vädret, leka på lekplatsen och promenera lite. Skall handla lite också, tänkte baka kladdkaksmuffins ikväll, Yummie!

Morgondopp

God morgon! Ja det stämmer, vi tog precis ett morgondopp och jag har inte badat här i Manly tidigare. 6 veckor utan bad i Sydney-ja jag erkänner; jag är en badkruka. Men idag bestämde jag mig för att bada även om det var lite kallt men när jag väl kom i vattnet så var det riktigt skönt och uppfriskande. Inte alls iskallt som jag trodde :) Eftersom det är söndag så var Queenscliffdelen av stranden som vanligt full av "nippers", tror jag sjöscouterna kallar sig, och såklaŕt alla deras föräldrar. Men så härligt vädret är igen! Det blir definitivt en dag på beachen, ett perfekt avslut på veckan!


Somedays & Barbeque


Dagens outfit: dr Denim denim jeans, converse & linne fr american apparel


Det är alltid lika kul att jobba lite och det kändes extra bra eftersom jag var uppe tidigt i morse och spelade tennis. Vilken ambitiös lördag :) På Somedays prismärkte jag jeans som skulle skickas iväg och dagen gick fort, tänkte först fota en top-10 av mina favoritplagg men jag hann helt enkelt inte eftersom vi var inbjudna på barbeque hos några svenska vänner. Fotade lite plagg här och där men på måndag jobbar jag igen och då skall jag försöka ta mig lite mer tid för det finns så mycket fina kläder på Somedays! Vi kom precis hem från barbeque:n som var supermysig då vi satt på balkongen hela kvällen och hade utsikt över Manly Harbour. Skall upp tidigt imorgon och skypa med familj och pojkvän så det är läggdags för mig nu.


Skyltdockan Kerstin och hennes huvudlösa väninna


Gulligt linne från Fifth Avenue Shoe Repair


The denim ringside


Oversizad t-shirt från Velour; skulle passa så bra till mina svarta
ballerinaskor och ett par leggings (eller bruna ben)




Tennislektion

God morgon!
Nu är den tredje tennislektionen avklarad och idag kändes det som om det mesta har fallit på plats. Vi gick igenom mycket småtekniska saker, som positionen på fötterna och vinkeln på handleden m.m. Sista kvarten spelade vi lite och det var även då solen kom fram ordentligt vilket gjorde mig helsvettig. Jag skall ta en lektion på fredag morgon för att sumera ihop allt och sedan borde jag vara redo för group classes! :) Kanske blir en redan nästa lördag morgon.

Nu skall vi snart åka in till stan, Dan på Somedays är sjuk så jag rycker in för att hjälpa till lite. Vädret är underbart idag så jag hoppas på en kvällspromenad längs beachen efter jobbet!





Taronga Zoo

Dagens utflyktsmål blev Taronga Zoo istället för IKEA, det betyder att solen skiner igen! :) Det är inte dundervarmt men jeans och linne har fungerar bra hela dagen. Taronga Zoo har, utan tvekan, stans bästa utsikt så jag har tagit en hel del fina bilder men inte så många på djuren för de flesta ville inte dyka upp i sina burar utan låg mest och sov. Men vad gör det när solen skiner och man kan äta lunch samtidigt som man ser operahuset på andra sidan vattnet?





Lunchtime, jag behöver nog inte skriva så mycket om utsikten... :)






En trött flodhäst som ligger och solar



Buskillarna på barnens zoo



Här ligger ett lejon och sover.. inte någon vidare bild kanske, men det är ett lejon! :)




Taronga Zoo var väldigt stort men vi hann kanppt med en tredjedel av allt som fanns så vi kommer säkert åka dit igen och  då hoppas jag få se koalor och schimpanser. Men efter allt oväder var jag bara nöjd av att det fina Sydneyvädret kommit tillbaka igen :) Nu är det fredagkväll, vad fort veckan går. Vi skall snart börja laga middag och sedan blir det kanske lite tv-tittande men inte för min del, har en tidig tennislektion imorgon :)

Ha en bra lördag!

Bedtime

Dags att hoppa i säng efter min lilla myskväll framför tv:n. Håller tummarna för att vädret blir bättre imorgon, vi har planer på att eventuellt besöka en djurpark eller IKEA, men som sagt, vi får se :) God natt!


Warringah Mall

Hallå! Idag har jag och Rocky spenderat dagen på Warringah Mall som var mycket större än jag trodde. Vi fyndade en del också men först måste jag visa något hemskt som vi såg i en djuraffär och sedan kan jag skriva om vår shopping.

Såhär (se nedan) säljer man tydligen hundvalpar i Australien. Dessa 8-13 veckor gamla valpar sitter i varsin bur hela dagarna (jag frågade) och den sötaste får vara på golvet och leka (ensam). Vissa skällde andra låg bara och sov, vad är det för valpliv? Åh jag tyckte så synd om dem, ville ta med mig allihopa hem!


10 veckors Spoodle-tjej: 900 dollar.




Tänk vad bra Rufus hade det med mamma Fanta, Geisha och tretton syskon att
leka med :) Till skillnad från de här stackars valparna..




>> Shopping
Nu till något roligare: dagens shopping! När Rocky sov i vagnen passade jag på att köpa en ny foundation från Clinique. Den har solskyddsfaktor 15, är inte speciellt täckande och den har fått bäst i test i flera tidningar så jag tyckte det var värt ett försök. Sedan köpte jag ett par helvita Converse på Hype här i Manly när vi väntade på bussen; dom kommer att användas mycket med tanke på hur mycket jag promenerar här. Till Rocky köpte vi 3 tunna bomulls t-shirtar från Cotton On som blir perfekta nu när sommaren snart är här. Vi passade på att åka en liten karusell och leka på lekplatsen mellan affärerna, ja dom där shoppingcentrena har verkligen allt, för både stora och små!

Nu skall jag gå och göra en kopp te, sätta mig med en filt i soffan och mysa framför tv:n lite. Och just det ja; läsa det senaste numret av Australienska Vogue! :)


















Kusinerna skall på utflykt




God morgon!

Startade dagen med pannkaksfrukost och det är ju så gott! Det blev den lite nyttigare varianten med frukt och yoghurt :) Vi har hunnit skypa lite med familjen också men Rocky tröttnade rätt snabbt på de där konstiga figurerna på datorskärmen. Vädret är fortfarande rätt ostadigt och kallt så därför blir det inget beachhäng idag utan vi skall åka till Warringah Mall, ett stort köpcentrum som ligger rätt nära (vi tar bussen). Vi skall nog snart ge oss iväg, skall bli kul att shoppa lite!





Another day at somedays

"Brr.." ovädret håller i sig, det har regnat till och från hela dagen. Vi skippade alltså det där med noodle-market-picknick. När jag handlade på lunchen så frös jag så himla mycket och det var inte mer än några hundra meter till Woollis (mataffären-woolworths). Jag hade säkert kunnat ha på mig vinterjacka med mössa och vantar utan att bli för varm. Nu sitter jag tex med en stor, lång, stickad Cheap Monday kofta & sjal, gissa om jag fryser? (Svar ja). Men i helgen skall det bli över 30 grader varmt igen :)

Dagen på Somedays har gått fort idag med, vi har inventerat & packat jeans, jag har organiserat om lite i Denim Ringsiden och själv provat lite jeans. Min garderob har fått två nya vänner; ett par Dr Denim jeans och ett linne från Dr D! :) Det var dagsrapporten det, slänger in lite bilder också! Ha det bra!




Skyltdockan Kerstin i vacker svart kreation och de coola grabbarna











Ovädret håller i sig




God morgon! Ja för ungefär en halvtimma sedan vaknade jag av att jag frös, det betyder att solen absolut inte skiner utan det ösregnar. Men som vanligt bekymrar inte det de rutinerade surfarna som är ute nu på morgonen dock är det inte så många ute och springer / promenerar. Stackars min kompis Sophia och hennes vänner som kom till Sydney igår, som backpackers.. Jag kommer ihåg hur chockad jag var när jag först kom hit och det inte var varmt här.. Som ni märker så är jag inte ute och powerwalkar idag, vi tar sovmorgon istället :)

Nu till en rolig nyhet som jag glömde (!) att berätta igår: Igår ringde managern Alex från Roxy! Ja från den lilla Roxybutiken med bara tjejer som var hur trevliga som helst. De skall ringa tillbaka i veckan och nästa vecka skall jag på intervju :) Hoppas, hoppas jag får jobbet! Tänk all personalrabatt jag kommer få på, de redan billiga, kläderna.. Julia & Mamma ni får räkna med en del Roxygrejer när jag kommer hem isåfall ;)



Hm resten av huset sover fortfarande, kanske borde väcka dem.. Hoppas regnet går över i solsken lagom tills ikväll för då hade vi tänkt att ha picknick på en noodlemarket inne i City, Hyde Park, tror jag det var. Det är någon Sydney food festival just nu.

Time for breakfast!



BIldbevis på att det faktiskt regnar här:






En kylig tisdag i Sydney

Ja idag har det varit riktigt kallt och när jag och Rocky kom fram till Manly med färjan nu på kvällen var vi tvugna att ta bussen för jag hade skoskav och ingen känsel i mina kalla händer. Tänke vara ambitiös att göra thaiwok men vi missade en färja i stan och fick sedan vänta på bussen så länge att vi inte var hemma förrän kl 8 (pm). Det blev rostade mackor med te, Rocky somnade redan i vagnen på färjan, tröttisen. Annars har dagen varit bra, en stor leverans med Dr Denim jeans har anlänt till Somedays som jag har ägnat dagen till att inventera. Nu skall jag skypa med mamma och sedan är det marsch i säng, vi skall upp tidigt imorgon för en powerwalk :)



Det var kanske tur att vi missade färjan, den unge mannen hade mycket spring i benen




Här kommer en färja in, på wharf 2,  i Circular Quay.. väldigt spännande..



God morgon!

Nu kom vi tillbaka från vår pilatesklass och idag är det kallt ute!! Jag var väldigt trött trots att jag inte somnade så sent men det känns alltid skönt efteråt när man tränat. Time for frukost och sedan ger vi oss av i mot stan' för att lämna Rocky på dagis och sedan åka till Somedays. Hmm undrar vad jag skall ha på mig nu när det är så kallt.... Bäst sätta fart och att rota lite i garderoben.


Det är kallt & blåsigt, fotografen höll på att frysa ihjäl så det blev en snabb bild efter pilatesen


Oväder i Manly

Ni anar inte hur mycket det regnar, blixtrar och stormar här ute, ett riktigt oväder. Men det är rätt mysigt när man sitter inne och kollar på tv vilket jag har gjort en stund nu på kvällen. Nu måste jag gå och lägga mig, vi skall upp tidigt för vår pilatesklass imorgon; 5:45 ringer klockan så det är natti natti nu. MEN! en sista grej; jag såg en val i morse (!), den simmade utanför beachen och sprutade vatten, det var riktigt coolt faktiskt :)

God natt!


Jag älskar den här tv:n! Det finns hur mycket som helst att välja på :)



Jag hittade en gammal film med SJP & Nicolas Cage "Honeymoon in Vegas"





En stackars dyblöt palm utanför balkongen, jag gjorde ett försök att få med
beachen på bild med jag överskattade nog min kameras kapacitet..





Yummie, yummie! Jag var nära att ta en skål med glass med jag lyckades
behärska mig och tog vattenmelon istället. Good girl Sofia!


Mission completed


Sådär ja, nu är åtminstone 5 CV:n utlämnade och det är faktiskt rätt bra, trots att jag ville bli av med allihopa. Jag är nöjd med mig själv för just detta är ett strålande exempel på något jag skulle skjuta upp i evigheter i vanliga fall. Mitt CV tog två veckor att skriva ut till exempel. Jag började med Ash's table som ligger närmast oss, managern Stacey varit trevlig och kunde tänka sig att utbilda mig till servitris & barista, redan på fredagmorgon kl 7. Men det verkade rätt slitsamt, sena nattskift och stressiga helger (och dåligt betalt de första tre veckorna; 10 dollar / h) Sedan var jag i fyra klädbutiker som kändes mer aktuella; Billabong, Quicksilver, Roxy och Surfection. De alla ligger på Corson och jag hoppas på Roxy för tjejerna som  jobbade där var väldigt trevliga och managern älskade min väska, så jag håller tummarna för ett provjobb där :)

Nu skall föräldrarna iväg på en födelsedagsmiddag nere i Manly så jag skall natta Rocky. Skriver mer sen!



Min "söka-jobb-outfit"




Gick runt i evigheter och letade efter något att köpa på Roxy men sedan kom jag på mig själv,
jag ska ju inte köpa något egentligen. Men det var tur att jag köpte den här nyckelringen och
örhängena för managern för butiken stod i kassan och vi pratade en lång stund :)




Vi bor på översta våningen av tegelhuset i mitten :) Detta område kallas för Queenscliff.




Här motioneras alla hundar i Manly, konstigt nog var det inga där när jag tog bilden.
(Rufus hade iaf älskat att få springa i vattnet)




Kära Manly beach; nästan helt tom den också vilket kan bero på att det är måndag och att
vädret är sådär. På dagen var det fint men det har varit kallt och nu är det ett oväder på gång.



Den ultimata frukosten innan en tennislektion...

.. är american pancakes! Jag steg upp lite tidigare imorse och stekte pannkakor som vi åt med jordgubbar, kiwi, lönnsirap och naturell yoghurt (den mer hälsosamma varianten). Receptet var från tidningen Glaze vilket var enkelt och snabbt och det blev väldigt gott! Detta är helt klart en ny favorit som definitivt kommer dyka upp snart igen :)

Tennislektionen med Wendy gick bra idag med! Det är mulet och rätt svalt vilket var skönt för jag fick röra på mig mer idag, mer fotarbete liksom. Men herregud vad mycket teknik det är att lära sig, vi gick igenom mycket nytt så mitt huvud håller fortfarande på och bearbetar alla rörelser. Nästa lektion är på lördag morgon och då hoppas jag att det mesta fallit på plats :)
Om en eller två lektioner till så kan jag börja i en av grupperna och det skall bli ŕiktigt kul (och framförallt lite billigare)


Mmm pannkakor är så gott! När man har vaniljsocket i smeten så doftar det ljuvligt :)





Jag valde såklart att äta den onyttiga varianten med lönnsirap!




Nu skall jag vara ambitiös och ta en springtur på beachen, det är så härligt att springa barfota :) Sedan skall jag duscha och skriva ut minst 7 CV:n som jag skall gå runt och lämna ut idag. Det är mitt mål, alla CV:n skall ta slut. Jag känner att jag vill hitta på något mer och tjäna lite pengar för att finansiera min träning. Ja vi får se hur det går :) Ciao!

Söndag kväll - en liten resumé av dagen

Hello! Jag är dödstrött men skall försöka skriva lite om dagen ändå :) I förmdiddags; efter att jag städat mitt rum gick jag ner till beachen och joinade de andra en stund. Sedan åt vi lunch och åkte till Marounga beach, som inte alls är "beachen bredvid" utan på andra sidan stan', faktiskt den beach som ligger längst söder ut som ändå räknas till Sydney. Tyvärr glömde jag kameran och det var synd för ettårskalaset var mysigt med en massa folk, vi hade en stor picknick i solskenet. Påvägen hem körde vi längs hela kusten och jag fick se alla beacher från Marounga till centrala Sydney. Det var speciellt kul att få se Bondi beach och vilket drag det var där. Det var människor överallt, musik, en massa backpackers och folk som hade picknick på beachen. Restaurangernas uteserveringar var fulla med folk som festade som om det inte vore söndag, härlig atmosfär helt enkelt! Nu måste jag sova för jag skall upp tidigt imorgon för att laga american pancakes till frukost innan min andra tennislektion. Slänger upp två bilder från i förmiddags :)

God natt!



Sådan far, sådan son.. (Hur gulligt är inte kortet på en skala!?)




Det blev kris & panik när föräldrarna skulle bada så jag tog fram hans
kexpåse, kex fungerar alltid! :)



Vattenmelon till frukost

God morgon! Nu sitter jag här; äter frukost och bloggar i min ångbastu. Ja här inne i mitt rum är det säkert 35 grader och jag bara längtar efter att gå ut på balkongen igen och få lite frisk luft. Som tur är har jag lite vattenmelon att svalka av mig med och det är ju så himla gott också! På Manly beach denna söndagsmorgon kryllar det av "sjöscouter" eller liknande och deras föräldrar & hundar. Det är tydligen lite som deras söndagsskola, de springer omkring, gör stafetter och motionerar, typ. Det sötaste är deras hattar som ser ut som en sådan som Karlsson på taket har.

Nej nu är det faktiskt för varmt för att sitta stilla och jag måste söndagsstäda rummet lite. I eftermiddags skall vi på ettårskalas på en av beacherna bredvid. Det är Rockys flickvän som fyller år :)


Yummie! Vattenmelon till frukost är det godaste som finns




Ja det är en del folk på stranden men när det är så fint väder så är det nästan ett måste.
Tror jag skall gå ner jag också när jag städat klart :)



Hannibal says hello


"Hello"



Nu har Hannibal fått mat och lillkusinen ligger och sover. Föräldrarna är på bröllop så jag har tv soffan för mig själv ikväll :) Jag har köpt vindruvor, vattenmelon, Linds 70% choklad och jag tänkte göra lite blåbärssmoothie också. Det kanske låter väldigt nyttigt men det är bikinisäsong här de kommande 6 månderna och då får jag äta frukt istället för Marabou. Jag funderar också på att anmäla mig till womens Booty Camp här i Manly för att komma igång med träningen. Man tränar ute i grupper (enbart tjejer/kvinnor) 2 ggr/veckan kl 6 på morgonen i 6 veckor. Detta i kombination med lite tennis & pilates borde trimma min otränade kropp.. men sedan räcker det. Jag måste ju hinna ligga på beachen också :)

Anyway jag får ta tag i det där senare ikväll, nu skall jag skypa med familjen där hemma!


Mums, mums; Hannibal älskar sin mat som är pasta med någon sås, morötter och hundmat.
Sedan skall han också ha några rostade toast på dagen som snacks, haha



Första tennislektionen avklarad

God morgon!

Kom precis tillbaka från min tennislektion med Wendy. Det gick bra och var riktigt kul! Men vad varmt det är idag, i slutet av lektionen så rann svetten och mitt huvud var helt fullt av ny information. Innan jag går med i en grupp skall jag ta två privatlektioner till, en på tisdag och en nästa lördag. Nu är det dags för en dusch och sedan skall jag ut i det fina vädret!


Cosmo, sol och Hannibal

Hejsan! Ja Hannibal är alltså grannarnas fjortonåriga hund ( se bild nedan) och
vi kom precis tillbaka från hans eftermiddagspromenad. Han är inte så stor, inte
jämfört med en briard iallafall :) Åh jag längtar efter Dannia & Rufus men jag får väl
nöja mig med Hannibals sällskap så länge...


Jag, Hannibal och Rocky för en halvtimma sedan



Min fredag har varit otroligt stillsam men ack så skönt att bara ligga på stranden en hel dag!
Jag laddade upp med cosmo, mina favoritkex och vatten (ett måste!) Just det ja; jag köpte en
solhatt idag också! De trendiga typerna här i Manly har alltid en stråhatt på sig och då måste ju
jag också skaffa en och det är inte så dumt att ha faktiskt; dessutom känner man sig så cool ;)














Ja det var min dag det, eller den är inte slut än, solen skiner fortfarande :) Det som återstår
är en kvällspromenad med Hannibal, middag och en mysig tvkväll. Dock skall jag lägga mig
tidigt för att orka upp till morgondagens tennislektion 7.50!  Nu skall jag spana in kvällens tv-tablå..


En eftermiddag på stranden

Ja jag har inte haft så mycket för mig under eftermiddagen, stackars febriga Rocky har
mest legat i sin vagn och sovit i skuggan medan jag legat i solen och lyssnat på havet.
Vi har druckit en massa watermelon-orangejuice idag. Vanligtvis brukar den vara ljust
orangefärgad och smaka apelsin med ett litet rött lager på toppen vilket skall vara
watermelon. Med de tre juicerna jag köpte idag hade den här färgen och smakade
mest watermelon, eller ja vattenmelon då. Det var riktigt gott ändå och svalkande i värmen,
fast på bilden ser den mest ut som nyttig morotsjuice eller något annat äckligt..





Lillkusinen fick vara i solen en liten stund men tillräckligt för att sanda ner hela mig,
min beachhandduk och vagnen. Sanden sitter fortfarande kvar som ett lager
över hela huden, jag tror inte solkrämen hann torka innan sandmarodören
slog till... :)



Time to go to bed! Tänkte ta en morgonpromenad imorgon med lite bra musik i ipoden.
När jag först kom hit så tyckte jag bara att alla var alldeles för ambitiösa som tränade
hela tiden, dygnet runt. Men jag har nog blivit lite av en Manlybo nu, tidiga promenader,
pilates, tennis, joggingturer och beachvolleykurs (funderar på att börja en 6-veckors kurs).

Nighty night!

Svenskt godis & strålande sol

Kolla vad jag fick tag på  i förmiddags! Mmmmm...

 




Gissa om jag blev överlycklig när jag hittade dessa godsaker
på Nordic Fusion? Sminkväskan är visserligen inte ätbar men söt :)


      


En överlycklig Sofia som skall frossa i godis framför tv:n ikväll
Australias Next Top Model är på tablån.





Den här utsikten vaknade jag upp till i morse. Det är så
skönt att det fina vädret är tillbaka.





Nu skall vi gå ut och tillbringa resten av dagen i det fina vädret. Tyvärr har lillplutten feber
så för hans del blir det mycket vatten och lek i skuggan. Till mig själv skall jag nog köpa
en  iskall orange-watermelon-juice och lite kiwi :)

Onsdag 15/10

Gash! Jag blir så arg på Sydneys busschaufförer ibland. Nu på
eftermiddagen så hämtade jag Rocky och vi tog färjan till Manly
som vanligt men vi tog bussen istället för att gå sista biten hem.
Bussen var helt crowded och flera var tvugna att gå av för att jag-
skulle komma förbi med vagnen. Då säger busschauffören:
"You, next time, get a smaller stroller!!". Vilken idiot!

Men men, "töm och glöm" som mamma brukar säga :) Dagen har varit
bra i övrigt. På Somedays så har jag tryckt fast 223 storlekslappar på jeans
som satt på fel sida av jeansen. Det tog nästan hela dagen men oj vad bra
det kändes när jag gjort klart alla lådor. På väg till Rockys dagis fick jag
en liten promenad också, gick förbi The Cupcake Bakery, mm. Måste köpa
en cupcake och prova någon dag.

Snart skall vi äta något ännu godare: blåbärspannkakor (amerikanska) till middag!
Mums mums!

Här är lite av den nya utställningen på Somedays, de stora
tavlorna är helt klart några av de bättre. Längst bak i bilden,
till höger ligger showroomet.




Japp, 223 sådana här storlekslappar häftade jag fast idag. Haha
och jeansen färgade av sig en del också så mina händer var
helt kolsvarta när jag var klar.



Här är kartongerna med alla jeansen, 12 eller 13 tror jag det var..




Yummie! Bara jag ser skylten så blir jag sugen på en cupcake.




Här är Margaret Street, en del av businesskvarteren
som Rocky's daycare ligger i





Clarence Street med Starbucks (gröna markisen) till höger på hörnet




Idag bokade jag min första tennislektion :) Lördag morgon kl 8.00!
Det skall bli riktigt kul och min coach lät trevlig, hm undrar vad jag
skall ha på mig? Kanske kläder som på bilden nedan? Hittade den
på google när jag sökte på tennis, hihi rätt annorlunda jämfört med
dagen superkorta kjolar. Men vilka vältränade armar!



Just a rainy tuesday

Nu har lillkusinen precis somnat och klockan är inte så mycket än vilket
betyder att jag hinner tillbringa lite mer tid framför datorn :)


I morse så var vi på första pilatesträningen och det var rätt jobbigt att
gå upp men efteråt kändes det väldigt hälsosamt och jag var mycket piggare.
Det var en bra start på dagen helt enkelt :) Men det var inte helt lätt att
utföra alla övningar när man precis stigt upp och är sådär stel och lite kall.
Vi gick igenom mycket grunder idag som andning och stretching & jag ser
verkligen fram emot nästa veckas pass!




Ja som sagt, det har allstå regnat hela dagen. Inte bara lite duggregn som
det annars brukar vara utan ösregn. Det kändes lite som svensk sommar faktiskt.
Men efter regn kommer solsken! På eftermiddagen när jag hämtade Rocky från
dagiset så kom solen fram och det blev någorlunda varmt igen :)



Yay! Hur cool kan man vara på färjan egentligen??



Härliga Manly i sikte!




En liten lekstund på beachwalken påvägen hem.
(ser ni alla ambitiösa surfare där ute?)





Hmm oroväckande grå moln.. men inget regn!




Imorgon hoppas jag på bättre väder, det är så trist när det regnar hela dagen. Fast jag skall
inte klaga, hemma i Göteborg regnar det nog lite mer. Anyway nu kom jag på en roligare sak
än väder! Imorgon skall jag boka en tennislektion. Ungefär 500 m härifrån finns det en
tennisanläggning och jag tänkte det skulle vara kul att prova. Jag skall börja med en privat
lektion först för att veta vilken grupp jag skall placeras i. Sedan kommer jag nog träna varje
lördag förmiddag för det var enda tiden som passade mig :)
Hihi då måste jag ju shoppa tenniskläder också! Eller ett par shorts åtminstone ;)


Nu är det dags för middag!

En nyklippt Sofia (+ lite shopping såklart)


Hejsan! Nu är klockan som vanligt alldeles för mycket och imorgon är det
pilates 6.15 så jag behöver snart sova. En kort redogörelse av dagen;
jag har klippt mig och jag blev riktigt nöjd. Känns skönt att ha lite kortare
men friskare hår. Jag har också köpt en pilatesmatt, en keps och hämtat
Rocky på dagis. Nedan kan ni se min dag i bilder!


Rocky käkar macka i vagnen



Vi promenerade genom Hyde Park




Nyklippt och svettig ( efter kvällspromenaden)



Jag var väldigt tjatig på frisören att han skulle klippa "u-shape" men
absolut inga "layers". Han lyckades faktiskt.. och nu har hela
håret samma färg. Det riktigt solblekta har förvunnit :)




Min "flashiga" matta från Nike. Köpte den i en nyöppnad sportaffär Rebel,
på hörnet King St & George St och den är lite som Stadium. De har
en massa fina träningskläder och de verkar vara välsorterade också!



Hm jag behövde verkligen en keps och jag hade bråttom så
det fick bli en sådan där med en häst på. Jag köpte den på
Ralph Lauren i QVB som bara ligger ett kvarter från Rebel. Den är faktiskt
rätt diskret jämfört med de andra kepsar jag sett; stora tryck i skrikiga färger
med Roxy, Quicksilver,Nike eller Adidas, typ.








En slapp söndag på beachen

Idag har vi slappat på beachen hela dagen, föräldrarna kom hem sent i natt.
Det har varit kanonväder och jag börjar faktiskt bli lite brun. Men jag smörjer in
mig med flera lager och har oftast tunika på mig i solen. Mina fötter har fått en
riktig flip-flop-bränna och min näsa är lite fräkning.

Hade gäster på middag precis, vi gjorde hemmagjord pizza som var riktigt smaskig.
Men vi alla här är riktigt trötta och skall snart gå och lägga oss. Om jag kan somna dvs,
i natt drömde jag mardrömmar om att mitt hår försvann.. kanske beror på att jag skall
klippa mig imorgon. Nej Toni&Guy är duktiga, jag skall inte oroa mig.

God natt!






Kusindag på Manly beach

Nu ligger Rocky och sover, det krävdes inte mycket för att han skulle somna ikväll,
han slocknade nästan direkt när jag lade honom i sängen. Men vilken härlig dag vi
haft! På förmiddagen promenerade vi längs beachwalken och lekte i parken, sedan
sov han en stund, jag handlade och sedan åt vi lunch. Vädret var lite ostadigt under
förmiddagen men vid lunch kom solen fram ordentligt och vi tillbringade hela efter-
middagen på beachen. Vi grävde och spelade boll, kollade på de duktiga surfartjerna
och åt bananabread.

"nam nam", betyder mat eller att det är gott. (enligt Rocky)
Bananbread är mycket nam nam.





I början försökte jag hålla filten sandfri men jag insåg ganska snabbt
att det inte skulle fungera :) Womens Health i mitten på filten har varit
med på beachen några gånger och börjar bli lite sliten av all sand.



Dags för lite tv-tittande. Föräldrarna har inte kommit hem ännu så nu har jag min
chans att kolla på "skräp-tv" dvs. mina favoritprogram. Just nu är det makeover på
Oprah och sedan har jag för mig att det var dubbelavsnitt av Americas next top Model...

Anyway.. Ha en trevlig lördag!

Bananabread och morgonwalk

God morgon!

Ja i morse var jag och K ambitiösa och gick ut på en morgonwalk 6:45.
Men vi var verkligen inte ensamma ute det var nästan svårt att ta sig fram
i ett bra tempo på beachwalken. Det är bra att vi övar oss på att att träna tidigt
med tanke på att pilateskursen börjar (!) 6.15.

Igår kväll var jag också ambitiös och bakade australiens specialitet: bananabread.
Men jag var alldeles för trött för att lägga upp några bilder då. Det blev inte så dumt
tillslut och det är inte svårt att göra heller. Smeten är dock farligt god! Kanske kan
lägga upp receptet här för det är verkligen värt att prova!


Hmm jag funderar på att baka ett bröd till för vi har 8 bananer som
bara ligger och blir gamla...




Smeten var som sagt riktigt smaskig!
Men det är en del brownsugar och smör i :)





Tadaa! Här har bananabreadet precis kommit ut ur ugnen!




Det blev en mysigt kvällsfika framför tv:n efter maten.




Nu skall jag och Rocky ut på en förmiddagsprommis, kolla på Beachley Classic och gräva
i sanden. Jag skall köpa en takeaway juice med apelsin & vattenmelon! Mm det är så gott.

Ciao!


En fredag i solskenet

Vi har varit ute hela dagen i det härliga solskenet, promenerat & slappat.
Jag har köpt ett par nya träningsbyxor till vår kommande pilateskurs, nu är
det bara en matta som fattas. Skall leta efter en på måndag inne i centrala Sydney.


Jag vågade inte bada, det var rätt kallt i vinden. Men att ligga i sanden
och sola är inte så dumt! Tyvärr var vågorna helt kassa idag så första heaten i
Bechley Classic hade flyttats till stranden bredvid. Men resten av tävlingen kommer
nog vara på våran beach.







Idag beställde jag äntligen klipptid och det blev hos
Toni & Guy här i Manly. De kändes rätt pålitliga och
jag skall få en av de duktigaste. Alltså måndag 12:45!



Här är mina nya träningsbyxor som är riktigt mjuka & sköna!







Tänkte visa en bild på mitt nya nagellack också, hittills har det hållt en
hel dag på stranden utan att flagna. Håller det i mer än tre dagar så blir
det det definitivt mer nagellack från OPI!




Nu skall vi snart äta middag och sedan fredagsmysa framför tv:n med ost & kex.
Imorgon skall föräldrarna på möhippa/svensexa så jag och Rocky har FF!
Får se vad vi hittar på.... jag tänker nog kolla på Beachley när han sover i vagnen.

Tjingeling!

Pilates & Beachley

God morgon!

I
går bokade K in oss på en pilates klass 10 tisdagar framöver med start nästa vecka.
Kl. 6.15
på morgonen skall vi infinna oss, det blir en utmaning! Men det skall bli kul :)
Vi bor dessutom bara 100 m från Queenscliff centret där kursen är; vilket är helt ok.


Man kanske får en såhär snygg kropp av pilateskursen?




Igår så tyckte jag att de var ovanligt många kvinnliga surfare på stranden, det brukar
mest vara killar som man ser. Tydligen så skall "Beachley", en av de största kvinnliga
surfartävlingarna, hållas här i Manly i helgen. Hela den kvinnliga världseliten är just nu
här och tävlar om den största prissumman i sådana här sammanhang. Och vad jag sett
hittills så är de otroligt duktiga och coola. Dessa tjejer (kvinnor) har attityd!


Den här bilden är från förra årets upplaga av Beachley i Manly.
Ja  de här tjejerna kan surfa!


 


Eftersom vädret är kanonfint (jag skall ha shorts idag) så stannar vi hellre i Manly och
hänger idag. Ikea finns ju kvar! Jag kollar mycket hellre på alla coola surfartjejer och myser
i solen, kanske med en glass istället för att gå inomhus och åka genom hela stan i en varm bil.

Skriver senare idag! Ciao!



Shopping med rosa tema

Hejsan!

Nu sitter jag med lillfisen framför mig, just nu försöker han äta
upp min mobil men det är bättre än när han slickar på tagenterna.
Han vaknade 7 i morse så hela hans dagsschema är lite förskjutet
vilket innebär att han inte är riktigt redo att somna än. Men han vill
att jag skall bära honom överallt så det är nog ett trötthetstecken...

Efter vår fruktstund idag gick vi ut i det fina vädret, lekte på Corsons
lekplats och tillslut somnade han. Då passade jag på att shoppa lite
nödvändigheter i temat rosa. Åh jag älskar rosa! Jag hittade också
ett jätte bra ställe som jag skall beställa manikyr hos, de verkade
duktiga och var dessutom billiga!

Men först måste jag klippa mig, håret växer som ogräs och just nu
är det lite för långt. Gick förbi Tony & Guy idag, hmm undrar om
jag vågar, litar inte riktigt på någon annan frisör än Fikrye på Qumodo
hemma i Göteborg.

Mittemot Toni & Guy ligger home & wardrobe där jag köpte ett gulligt
hippeaktigt linne idag. Själva linnet var vitt men påsen var såklart rosa!


home & wardrobe har en massa fina saker (och en hel del tacky iofs) men
man kan verkligen göra fynd för de är riktigt billiga! Det  här linnet kostade 35 dollar.





Ja det blev ett nagellack tillslut och jag valde en starkare rosa än jag
först tänkt. Blir snyggt nu när jag börjat bli lite brun. OPI:s nagellack är superbra,
håller i nästan en vecka så det kommer definitivt bli fler färger i min neccessär.




Jag har inte använt mascara sedan jag kom hit, vilket är helt otroligt.
Därför var det på tiden att köpa en och självklart tog jag denna rosa,
bara färgen gör mig så glad :)
Jag fick också några prover på en foundation med SPF 15..




Här är kusinerna Vikman




Nu är det dags för Rocky att sova, skall nog ge honom en flaska med välling
framför tv:n. Jag tror Top Model börjar snart och det tycker han ändå är så tråkigt så att han somnar.

God natt!



Fruktstund

Är bara tvungen att lägga upp en bild på all frukt vi åt efter lunchen, mums!
Vattenmelonen var speciellt god och helt kärnfri, precis dom den skall vara.






Rocky tycker också om jordgubbar!





Eftter fruktstunden så är det lekstund. Visst är han söt? :)




Nu skall vi ut i solen och leka, förhoppningsvis somnar lillen efter en stund
så jag kan köpa nagellack.. Annars får han följa med ändå, men han tycker
det är så tråkigt att gå i butiker. Han har nog inte riktigt förstått tjusingen med
shopping än.. men det skall jag nog kunna ändra på!

See you later!

Nagellack & annat

Jag har aldrig haft speciellt långa naglar men jag har hellre aldrig
bitit på dem, de har väl varit sådär halvlånga. Men aldrig i exakt samma
längd som är det idealiska. Därför har jag idag påbörjat en två veckors nagelkur
som förhoppningsvis skall ge mig fina jämnlånga naglar. Mitt problem, enligt
damen som hjälpte mig att välja ut lacket är att naglarna är för tunna för att växa så
långt som jag vill ha dom.



Just nu sover Rocky i sin vagn, när han vaknar skall vi äta lunch och leka lite.
Därefter skall han sova sin eftermiddagssömn och då tänkte jag passa på
att promenera ned till Corson igen (Manlys shoppinggata) och köpa något
snyggt nagellack att ha som ett andra lager över min nagelkur.


Funderar på att köpa ett ljusrosa från Opi, eller kanske hallonrött... :)




På begäran kommer en bild på mig också.
Här står jag på balkongen och svalkar mig. Det är riktigt varmt idag..




Nu skall jag gå och göra iordning lite lunch till mig och lillkusinen. Skriver mer senare idag!



Onsdag

Idag gör jag något oväntat; jag börjar med mina bilder...



Detta är mina nya Dr Denim jeans från Somedays, de har
hög midja (som jag nästan enbart använder) och de är lagom stretchiga.
Jag tror dom kommer bli jättefina att ha nu på sommaren och
jag gillar de små detaljerna; som att färgen på sömmarna är mörkblå.
Benen är raka vilket är rätt skönt, jag har börjat tröttna på alla skinny modeller.
Skall försöka ta en bild någon dag i veckan när jag faktiskt har jeansen på mig :)




Dessa två inköp, svart linne från Kookai och flip flops från Havaianas var
faktiskt riktigt nödvändiga idag. Värmen slog till under dagen och när jag
promenerade på George street påväg för att hämta Rocky på dagiset
så höll jag på att svettas ihjäl i min t-shirt. Av erfarenhet så vet jag att man inte
blir mindre svettig när man väl hämtat honom så jag smet in på Kookai och
köpte linnet på 1 minut ungefär. Jag betalade när jag stod i provrummet.
'
Min powerwalk genom staden gav mig också fruktansvärda skavsår,
trots att jag hade promenadskor på mig. Därför köpte jag dessa söta
leopard flip flops i modell "slim" så fort vi kommit till Manly.



Snabbaste sättet att ta sig från centrala Sydney till Manly är att ta en
färja från Circular Quay. Man kan antingen ta den vanliga turen, som vi
gjorde idag (ca: 30 min) eller så kan man åka Jetcaten (15 min).
Oavsett färja så är det en väldigt fin tur och idag tog jag lite bilder
på det berömda operahuset...




Här ser man en del av city...




..och operahuset (igen). Idag fick jag lära mig någonting nytt
ja från riktigt nära håll så ser man att utsidan av operan består
av beige-brunaktiga plattor. Det är alltså inte helt vitt, som jag först trodde.
Men det är verkligen fantastiskt, jag ser fram emot att besöka operabaren
och titta lite närmare på insidan.



Ja detta var min eftermiddag i bilder.. men jag kan inte förstå att jag först
efter en månad i Sydney fotat operahuset. Det var bland det första jag hade
tänkt besöka innan jag kom hit. Jag har fortfarande en himla massa turistattraktioner
att besöka. Om jag räknar det i heldagar så skulle det ta minst  1 vecka att gå igenom allt
från morgon till kväll, kanske tom 2 veckor.

Det jag ser fram emot just nu är Ikea som vi skall åka till på fredag. Skall bli spännande
och se om det är likt de vi har hemma. Dessutom kan man köpa en massa svensk mat :)
Eller jag kanske borde skriva svenska sötsaker som kakor och godis, men mat låter nyttigare.

Imorgon skall jag och Rocky ha en hel kusindag tillsammans, sitter och funderar vad man kan
hitta på. Jag hoppas vädret är fint så vi kan gå ut och leka på stranden eller på lekplatsen.
När han sover sin eftermiddagssömn i vagnen så kan jag gå ut på en shoppingtur :) Perfekt!

God natt!

Tisdag på Somedays

Ja idag har jag slitit hårt på Somedays, okej lite åtmintone.
Imorgon är det dags för en ny exhibition så en utställaren kom
in på eftermiddagen och mycket av dagens arbetet har gått ut på att
röja undan kartonger och annat som tar mycket plats och måla
några väggar med vit färg. Men hur många lager vi än målade så
lyste de rosa grafittibokstäverna igenom (tidigare utställning). Tillslut
fick vi nöja oss med ett oförändrat slutresultat.

Mina otränade armar har ialla fall fått fick sig en riktig omgång idag
men det kan de behöva. Ja det är kul att jobba för tiden går så fort,
plötsligt har hela dagen försvunnit och man har samtidigt fått lite gratis
styrketräning! Snart skall vi äta middag här hemma ( så fort Rocky har somnat).
Skriver mer imorgon, antagligen rätt sent på kvällen för jag skall passa Rocky.

Ha det bra!

Här är lådor med skjortor som egentligen inte var speciellt
tunga men de två översta lådorna fick jag kämpa med, måste
sett kul ut för mitt huvud är nog inte högre än den fjärde lådan :)






Den här söta klänningen från Resteröds är något som precis kom in,
västen tror jag är från Secret Squirrel.





Jag älskar det här linnet som också precis kom in,
detta "must have" kommer  från Fifth Avenue Shoe Repair.
Flare (modellen) jeansen är från Dr Denim.




Jag vet inte vad konstnären heter men här är hennes tavlor...




Vissa skulle jag kunna tänka mig att hänga upp på väggen hemma,
medan vissa är lite svårare att förstå sig på. Tavlorna nedan
är en av de bättre, kan ta lite mer bilder så kan vi få se några av
de andra. Hennes utställninh, stilmässigt, är faktiskt väldigt varierande.






Long weekend - Canberra & Depot beach

Nu är vi tillbaka i Manly och det är kallt som tusingen!
Som vanligt är jag väldigt trött, tur att jag har tagit mycket bilder :)
Anyway, i torsdags förmiddag bilade vi ner till Canberra, huvudstaden.
Det var verkligen inget speciellt att se, även om staden är känd för sin
arkitektur så skulle jag nog snarare säga att de flesta byggnader är rätt
fula förutom alla parlamentsbyggnader.
De flesta som bor i Canberra är politiker och resten är, hm ja, lite annorlunda.
Man kan göra igenom staden  på ungefär en kvart och det enda man ser, i princip,
är rondeller, stora, små, fina, fula; ja de älskar helt enkelt rondeller.
Tog faktiskt inga bilder för det var inte så mycket att se, är man
nyfiken kan man alltid googla. 

Anledningen till att vi var i Canberra överhuvudtaget var för att K & M var bjudna
till den svenska ambassaden på middag. (Den Amerikanska ambassaden var det
största och mest övervakade jag sett). Jag och Rocky tillbringade kvällen på
hotellrummet.

Dagen efter körde vi ut mot kusten, söder om Sydney, till Depot beach där vi hyrt
stugor med några andra svenska familjer. Det var riktigt fint och vilken utstikt vi
hade från altanen. Vädret var rätt ostabilt under helgen, en del regnskurar och kalla
vindar. Men solen sken ibland och jag badade två gånger. Det kryllade även av
kängurur som tog sig friheten att hoppa omkring runt husen som de ville.
Ja det finns massor att berätta men det kan jag ta en annan dag när jag inte
är så trött. Nedan kommer lite bilder från resan.

God natt!

Trött kusin i bilen på väg till Canberra




Slättlandskap mellan Canberra och Depot beach





Jag nämnde kanske inte det men vi shoppade lite i Canberra,
de hade ett shoppingcenter som var helt ok. Jag hittade det här
lipbalmet från Kiehl's och det ligger delad första plats med eight hour cream,
enligt mig. Den har SPF 15 och en härlig röd färg som blir rosa på läpparna




Papegojorna var minst lika sociala som kängururna, här sitter en
på min arm och käkar kex.





Här är utsikten från stugorna, inte så dum va?





Visst jag badade kanske, men det tog emot för vattnet var isande kallt
och jag är en riktig badkruka. Efteråt var jag dock nöjd med mig själv :)





Här är ett område med vanliga bostäder, någon km bort från Depot beach
och det låg kängururs överallt.





Dom är faktiskt väldigt söta, men de är kanske inte så
kul  att ha hela den här familjen
på sin gräsmatta dygnet runt...





Den här ungen såg jag mycket av under hela helgen, mamman
var hos oss hela tiden för att leta efter matrester och annat..




"Blää" kiwiskal var tydligen inte så gott..



Packning pågår

Hejsan allihopa!

Nu håller vi på och packar för fullt här hemma, imorgon drar vi
ned mot Canberra för att sedan åka till beachen. Packningen
blir rätt lätt, badkläder, flip flops, joggingskor och lite varma kläder.
Det skall bli kul att se lite andra delar av the land down under! :)

Idag har jag ätit frukt, mums! kiwi och jordgubbar och skrivit som
aldrig förr, på mitt CV. Jag hade tydligen glömt lägga in mitt
svenska på hårddisken jag hade med mig så jag fick börja om från
början, ja jag har verkligen fått använda mina tankeresurser idag.
Efter en hel dags arbete blev det riktigt bra tillslut, för en gångs skull
sköt jag inte upp det som är så tråkigt, bra Sofia!

Vet ni vad det bästa är? Jordgubbar är jättebilliga här;
den senaste asken betalade jag 88 cent för :)




Nu behöver jag lite skönhetssömn eftersom vi skall upp tidigt.
Jag tar med mig datorn på vår resa och så länge det finns internet
så bloggar jag därifrån såklart :-)

God natt!



RSS 2.0